As a part of their competition bid for a proposed 7 star luxury heritage hotel in Sydney’s Sandstone Precinct,  Grimshaw  commissioned Large Arts to produce three images to represent the key elements of the proposal. With very a tight turnaround, the three renders needed to capture the essence of the project’s vision and while allaying concerns about the proposed tower’s relationship with this highly sensitive site and the Circular Quay skyline. In placing the proposed tower in Circular Quay’s skyline (including the proposed AMP Quay Quarter Tower) Large Arts chose to frame the view from a point familiar to any Sydneysider, grounding the image in an experience deeply familiar to local members of the panel. Under the blue Sydney sky, the faceted facade references the sparkling water and reflective tiles of the nearby Opera House - a very Sydney view!
       
     
  With the heritage structures and sandstone elements being the prominent consideration of the design, we rendered the residence tower at sunset. The reflections of the setting sun brings out the warm colours in the translucent facade to complement the sandstone aiming to create a bold and natural synergy between the current and proposed structures.
       
     
  The final view focuses on the public realm between the two sandstone buildings, activating the space by placing contextually appropriate Sydneysiders and tourists in the scene. We paid particular attention to the details of the flooring and planting to ensure consistency with other areas of the City of Sydney and give the scene a strong sense of identity and place.
       
     
 As a part of their competition bid for a proposed 7 star luxury heritage hotel in Sydney’s Sandstone Precinct,  Grimshaw  commissioned Large Arts to produce three images to represent the key elements of the proposal. With very a tight turnaround, the three renders needed to capture the essence of the project’s vision and while allaying concerns about the proposed tower’s relationship with this highly sensitive site and the Circular Quay skyline. In placing the proposed tower in Circular Quay’s skyline (including the proposed AMP Quay Quarter Tower) Large Arts chose to frame the view from a point familiar to any Sydneysider, grounding the image in an experience deeply familiar to local members of the panel. Under the blue Sydney sky, the faceted facade references the sparkling water and reflective tiles of the nearby Opera House - a very Sydney view!
       
     

As a part of their competition bid for a proposed 7 star luxury heritage hotel in Sydney’s Sandstone Precinct, Grimshaw commissioned Large Arts to produce three images to represent the key elements of the proposal. With very a tight turnaround, the three renders needed to capture the essence of the project’s vision and while allaying concerns about the proposed tower’s relationship with this highly sensitive site and the Circular Quay skyline. In placing the proposed tower in Circular Quay’s skyline (including the proposed AMP Quay Quarter Tower) Large Arts chose to frame the view from a point familiar to any Sydneysider, grounding the image in an experience deeply familiar to local members of the panel. Under the blue Sydney sky, the faceted facade references the sparkling water and reflective tiles of the nearby Opera House - a very Sydney view!

  With the heritage structures and sandstone elements being the prominent consideration of the design, we rendered the residence tower at sunset. The reflections of the setting sun brings out the warm colours in the translucent facade to complement the sandstone aiming to create a bold and natural synergy between the current and proposed structures.
       
     

With the heritage structures and sandstone elements being the prominent consideration of the design, we rendered the residence tower at sunset. The reflections of the setting sun brings out the warm colours in the translucent facade to complement the sandstone aiming to create a bold and natural synergy between the current and proposed structures.

  The final view focuses on the public realm between the two sandstone buildings, activating the space by placing contextually appropriate Sydneysiders and tourists in the scene. We paid particular attention to the details of the flooring and planting to ensure consistency with other areas of the City of Sydney and give the scene a strong sense of identity and place.
       
     

The final view focuses on the public realm between the two sandstone buildings, activating the space by placing contextually appropriate Sydneysiders and tourists in the scene. We paid particular attention to the details of the flooring and planting to ensure consistency with other areas of the City of Sydney and give the scene a strong sense of identity and place.